Wednesday, January 02, 2008

Majalah Mangle




Sejujurnya abah mah suka sedih, asal ngajak ngomong atao kirim mail ka urang Sunda boh ka anu ngakukeun urang tatar Pasundan, suka pada2 teu ngartieun. Padahal anu diomongkeun boh anu ditulis ku abah ngan sakadar bahasa Sunda ilahar wae, lain bahasa buhun cara si Lamsijan. Rek kumaha bisa ngamumule budaya ki Sunda coba, lamun ka bahasana wae henteu ngarti.
"Sayah mah suka karagok abah, klo bicara ato nulis ka abah memakai bahasa Sunda teh. Takut salah, entar dosa lalu doraka ka sepuh." Kituh, alasan klasikna mah. Tamtu saja abah morongos sembari ngahehe juga, "Duh encep eneng, ujang euis, enok kacung, aom juag. Dalam berbahasa mah jangan takut salah. Klo memang salah ya hayu atuh kita betulin bersama. Kapan abah juga masih belajar saumur umur sembari nyunyuhun hulu kok. Klo gak percaya nih buktinya. Abah masih maca majalah Mangle, bekas bacaan Aip anak abah dan neng Wiena minantu kebanggaan abah sama Gaby. Can deuih resep ngupingkeun kawih para mojang Sunda anu gareulis pisan tea.

1 comment:

apus item said...

Punten ngiringan yeuh. Abdi: Tanti, maos 'mlm' anu janten "hanjakal" (menyesal ?).. namina oge usaha nya..? Upami bade terang latar belakang suatu usaha anu bade digeluti, mangga atuh diselidiki lewat "google"/"wikipedia" heula ti internet. Selidiki dengan baik nya. Entong percanten wae..
Mudah2an kapayunna urang teh lebih hati-hati... ayeuna mah seueur batur nu "memanfaatkan" kepolosan kita semua.