Thursday, January 24, 2008

http://www.mybloglog.com/buzz/members/anndee72/












aa-eman
12th Feb 1:30 am

Salam Andi, semoga sihat sekeluarga ya. Abah senang Andi suka tengok2 blog2 abah. Kebetulan semalam abah menemukan lagu Ati Raja yang mengingatkan abah akan masa remaja. Juga Esa Mokan, makanya abah tampilkan di blog C&R. Harap maklum, abah sisipkan juga komentar2nya agar sesuai dengan judul blog aja kok. Boleh baca tapi jangan simpan di hati ya. Jaga kuat ceria lho.

aa-eman
24th Jan 10:53 pm

Salam Anndee. Semoga boleh senang kenal dengan abah. Anndee memang sosok yang mempesona dengan sebegitu banyak teman di dunia. Tapi gimana ceriteranya kok bisa wajah cantikmu dimuat di massmedia The Sun? Tak sembarang orang bisa muat disana lho. Abahpun tidak. Tapi Anndee jaga sihat, kuat ceria ya. Warna matamu menunjukkan Anndee yang juga lelah sangat. Cukupkan istirohah, banyak makan sayuran dan buah berserat ya. Sila lihat http://tebakmanggis.blogspot.com/ semoga ada manfaatnya. Siapa nama putri yang comel dan putra yang hensem tuh? Abah senang menyimak sukses keluarga.

AnnDee72
24th Jan 9:46 am (reply | report spam | delete)

makaseh ye abah udah nyingah di blog saya.. :)

aa-eman
24th Jan 3:23 am

Wassalam Anndee. Terimakasih sudi berkunjung ke blog aa. Sila lihat yang lainnya di http://renungan sekilas.blogspot.com/ Semoga ada manfaatnya. Blog Anndee sungguh bagus dengan putri yang sungguh comel, putra yang sungguh hensem dan jemari yang sungguh cantik. Mana masuk the Sun lagi. Senang boleh kenal dengan Anndee.

8 comments:

AnnDee72 said...

makaseh ye abah atas entry nya.. muji melangit seh.. malu ahh.. :)

emanrais said...

Pokoknya abah senang sekali bisa entry ke blog Anndee yang chantek. Muji melangit? Tak lah. Apapun yang abah tuliskan memang iya iya kok. Avatar ini aja, tulus anggun mempesona seperti sosok Datin saja. Jaga sehat kuat ceria buat berjaya. Wassalam buat sekeluarga di rumah ya. Pic Datuk nya mana?

AnnDee72 said...
This comment has been removed by the author.
AnnDee72 said...
This comment has been removed by the author.
AnnDee72 said...

ah abah.. buat saya malu seh.. kan udah dibilang di situ.. baca aja, percaya jangan.. :) .. soalnya, itu kan fake magazine.. boleh muatin foto siapa aja.. abah pun boleh juga.. buat di sini.. http://www.fakemagazinecover.com/

Pic dato?.. belum dato lagi ler abah hehe.. untuk abah, saya udah download untuk dilihat.. http://nurmimie.250free.com/us.JPG foto ini diambil sempena ulang taun perkahwinan kami yang ke 10 pada tahun dec 2006.. foto studio gitu lor..

abah mcm tau2 aja ya kita punya mata lelah sangat.. mau ngak dong abah.. saya punya kerjaan sebagai pegawai kerajaan.. jadi pegawai anti narkotik itu memang lelah ya.. sementara suami pegawai polis.. saya ngak berapa suka pembantu rumah, makanya, semua kerja-kerja rumah saya buat sendiri.. cuma, demi kebaikan anak2, saya mula berfikir mau cari pembantu rumah dalam masa terdekat ini..

saya itu nampak ceria cuma ya, saya aktif dalam sukan.. cuma mungkin kurang jaga pemakanan.. maklumlah kesibukan itu membuat kita makan apa aja hehehe..

apa-apa pun, senang banget boleh kenalan ngan abah.. salam cium untuk cucu2 nya ye abah.. :)

maaf ye.. 2 kali komen terpaksa di delete.. kumpul jadi satu di sini.. :)

emanrais said...

Hehe, maaf klo abah dah buat Anndee merasa malu. Tapi abah suka buat Andee begitu sambil berharap kulit yang putih kuning ayu akan kian berseri dengan rona pinky. Akan sangat menyenangkan hati suami yang pulang dinas polis tuh. Juga semerbak buat sanubari anak2. Klo boleh abah tahu nama asli lengkap, kerana nick ini terbaca Andi. Malah bapak ARahman memanggil dengan Anggeriq. Tapi kirimnya ke yahoomail aja ya.

Fake magazine? Tak aper sekarang masih fake, nanti juga akan masuk ke real magazine. Tapi upaya Anndee sungguh menyenangkan hati. Hehe, Anndee ini sosok yang tulus dan bersahaja suka apa adanya saja. Sanubari yang prima buat kendurkan syaraf memnghadapi kesibukan keseharian di badan anti narkoba. Di kami juga personil BNP dan BND sangat sibuk siang malam buat membendung peredaran dadah.

Kebetulan abah juga pemerhati sosial dibidang alternative healing, juga konsultan buat masalah gangguan emosi. Makanya abah suka tau aja klo Anndee lelah sangat. Iya sih dalam keadan lapar terpaksa makan apa saja. Tapi usahakan 4 sihat 5 sempurna ya. Kerana pisikali dan emosionali Anndee harus sungguh sihat lahir bathin. Anndee juga boleh curhat apa ajka ke abah lho.

Anak2 yang comel dan hensem itu memang sebaiknya diurus dan diberi makan oleh tangan cantik Anndee. Ini bagus buat kebutuhan qalbu dan emosi. Sayang abah dah tua, klo masih muda mau tuh menjadi PRT dirumah Anndee. Mana kasihan Gaby klo abah tinggalkan jauh2 ke negeri seberang di semenanjung.

Cucu abah baru Gaby, lihat http://gaby-inara.blogspot.com/ Wow jadi betulan Anndee suka badminton ya. Buat jemari yang cantik, abah jadi teringat motto Colonel Sanders dari KFC. Hayoooo, apa coba???

Terimakasih buat cium Gaby, dan cium mesra dari abah buat sicomel dan sihensem ya. Ijinkan abah buat simpan pic dato dan datin di blog Abah. Biar mudah kapan saja untuk ditatapi dan dikenangkan indahnya.
Jaga sihat kuat ceria ya. Wassalam.

AnnDee72 said...

hehe.. abah ada aja seh.. ya nama benaran nya udah dikasi tau di mybloglog itu.. cuma msgnya di private, jadi, cuma abah aja boleh membacanya..

>> Tapi upaya Anndee sungguh menyenangkan hati. Hehe, Anndee ini sosok yang tulus dan bersahaja suka apa adanya saja.<<<

yang itu, memang teman2 pun bilang begitu.. hehe.. memang suka apa adanya saja.. ngak larat lho mikirin banyak benda.. tho nafsu manusia ini tanpa sempadan.. selagi difikirin apa yang ngak ada itu, bisa sinting kita hehe.. tho rezeki Allah itu kan ada dimana-mana.. saya masih bersyukur kan bisa idup senang walaupun engak mewah.. tho masih ramai lagi orang-orang yang mau makan pun ngak kecukupan.. rahasia awet muda juga barangkali.. terusterang, ramai teman2 saya fikir, saya ini masih umur lingkungan 20-an.. hehehe..

terima kasih lagi lho abah atas nasihatnya untuk jaga kesihatan dan pemakanan.. memang penting kan untuk badan yang cergas dan otak yang sihat sementara kerjaan kita menuntut banyak tenaga zahir dan batin gitu..

wahh.. gaby nya comel amat seh.. anak2 saya suka amat tengok gambar saya dan suami ada di blog abah.. hehe.. budak2 taunya cakap yang lurus aja.. sementara anak2 saya tak berkesempatan berjumpa dengan neneknya (ayah saya).. maka, abah diingatin ayah saya.. hehehe..

motto Colonel Sanders dari KFC = finger lickin' good.. kan abah? hehe.. masa' saya lupa.. dulu2 saya juga pernah kerja 'part time' dengan KFC ini.. sementara tunggu keputusan peperiksaan khusus itu semua, saya buat kerja apa aja asalkan halal.. selalunya, jadi tukang masak di KFC ini lho.. tho saya nih ngak tau mau duduk diam..

senang seh bisa ngobrol ngan abah.. salam kejauhan ye abah.. semoga hujung minggu ini ceria2 saja bersama keluarga tercinta..

wassalam

emanrais said...

Abah sependapat dengan teman2 Anndee itu, klo tampilan Anndee akan awet muda. Asal selalu jaga sihat ya. Kenapa? Karena selain punya guratan yang cantik, kulit yang putih kuning ayu, tetapi terutama kerana Anndee punya inner-beauty. Bukan cuma kesederhanaan pemikiran akan kehendak, buat apa selalu ngejar2 memiliki benda2. Tetapi juga masih ingat akan kehidupan sosial dilingkungan, yang buat makan aja tak cukup. Klo abah boleh usul ke kerajaan, ingin abah usulkan agar Anndee boleh menjadi puan menteri kesejahteraan sosial. Akan bahagianya satu bangsa klo boleh punya menteri yang penuh rasa syukri. Tentu pula sosok shalihah yang taqwa. Hehe, abah jadi heran kok lancar2 aja jemari abah mengusap keyboard buat bikin segala tulisan buat Anndee. Kenapa? Kerana abah yakin manfaat.
Disanubari sosok yang penuh rasa bersyukur ini, apa sih dunia ini yang tak bermanfaat? Subhanallah, semoga tak berlebihan kiranya klo sanubari abah merasa bangga akan sosok Anndee. Apalagi suaminya.

Abah yakin kok, jangankan sekarang teman2 Anndee bilang klo usia masih sekira 20 tahunan. Bahkan nanti klo sudah punya cucu juga Anndee akan tetap mempesona. Semempesona saat Anndee menikah diusia 24 itu kan? Teruskan sukan badminton yang akan memelihara kelancaran sirkulasi darah dan membuat tubuh selalu bugar. Hehe, boleh bagitau, siapa yang membuat gambar saat Anndee mau serve badminton itu? Gambar yang indah.

Duh hebatnya menu masakan bagi rumahtangga, kalau datin yang suka urus keluarga dengan tangannya sendiri ini. Abah sependapat, apapun bentuk kerja kita asal halal tetap menjadikan bagian dari ibadah kita. Semasa lajang, di tahun 1970 abah juga pernah kerja di kitchen hotel Asoka Jakarta. Kalau kita jumpa, abah ingin buat fried chicken dengan fried banana and pineapple sebagai garniture.

Terimakasih Anndee, abah bangga klo juga dipanggil abah oleh sicomel dan sihensem, seperti Gaby juga memanggil abah. Kalau putra dan putri Anndee senang lihat gambar dato dan datin di blog Abah. Maka abah yakin akan lebih senang lagi kalau gambarnya juga lengkap dengan keduanya. Boleh ya.

Abah lagi terpikir mau buat satu blog lagi, berjudul Anging Mamiri dari Kuala Lumpur. Isinya semua korepondensi kita disertai gambar2 kiriman Anndee. Khusus gambar tangan cantik Anndee lagi serve shuttle-cock akan menjadi header. Kalau Anndee setuju, maka mintalah ijin dari suami ya. Pasti deh abah akan banyak sekali minta kiriman gambar2 Anndee, termasuk waktu menikah 11 tahun yang lalu.

Saat ini jam 23.41 WIB, atau sekira pukul 1 a.m. waktu Kuala Lumpur. Anndee tentu sudah tido dengan eman (enak nyaman). Semoga mimpi indah ya. Wassalam.