Tuesday, October 30, 2007

http://www.mybloglog.com/buzz/members/ArahMan7/


"Malaysian Dotcom Youth Search"
2 Komentar - Tampilkan Posting Asli
Tutup komentar

Shadow berkata...
happy wedding anniversary! you two deserve to be happy together!!!
and congratulations with the nomination! i really hope you win!!!
Wednesday, December 19, 2007 3:10:00 PM

emanrais berkata...
My dear lovely pak ARahman.
Congrat with your beloved a never ending love story anniversary. We proudly waiting your next many years anni poem. Such deep loving are hard to say. It just easy in loving and caring. On 26th of November, we just begin our 35th, enter a silence wishfull marriage happiness. Due to my shoulder, so no action but smiles. We love you keluarga ARahman!
Wednesday, December 19, 2007 9:56:00 PM

aa-eman
19th Dec 6:05 am

Subahnallah. Semoga darah khaiwan yang terpancur ke bumi Allah. Membawa kedamaian qalbu dan barokah dalam hidup kita sekeluarga. Amiiien Yaa Rabb.

ArahMan7
19th Dec 5:02 am (reply | report spam | delete)

InsyaAllah, Abah. Nanti saya usahakan. Camnepun, "Bila ayam dah tak selera nak makan, kambing mula gelisah, lembu buat2 gila & unta nampak susah hati, tu tanda Raya Korban dah dekat. Selamat menyambut Aidil Adha."

aa-eman
19th Dec 6:02 am

Sudah pak. Saya sudah vote dan isi comment. Tahniah buat pak dan ibu ARahman. Semoga sihat sejahtera sentosa bahagia sampai akhir. Wassalam.

ArahMan7
19th Dec 5:04 am (reply | report spam | delete)

Oops! Terlupa pulak saya nak tanya. Sudah Abah vote blog saya dihttp: / / arahman7. blogspot. com/ Baca postnya untuk mengetahui ceritanya.

aa-eman
19th Dec 4:11 am

Salam aidil adha. Saya sedang menyusun jalur kenangan lama semasa saya kecil (tahun 1955 dan seterusnya) dengan mencoba bangun blog http://ohazizah.blog.com/ Manatahu pak ARahman juga punya kenangan yang sama. Mari kita kita susun bersama. Klo ada sila kirimkan tulisan bapak ARahman ke email saya. Syukur lagi klo ada pics dan video lama yang berkaitan dengan ceritera kita, baik dari saya atau dari pak ARahman. Wassalam takzim. "Mari menyusun seroja, bunga seroja. A a a a..."

aa-eman
16th Dec 3:10 am

Hehe, what the son is for? I prefer you're my actual bro. Okay pak ARahman, masjid sebelah baru selesai kumandangkan adzan Maghrib. Saya shalat dulu. Kita jumpa lagi dilain kesempatan. Wassalam.

ArahMan7
16th Dec 2:57 am (reply | report spam | delete)

Sama2. Anyway, that is what a son is for, ;-)

aa-eman
16th Dec 2:54 am

Baiklah buat saya pelajari lebih lanjut, sambil berlatih buat berbahasa dengan lebih luas lagi. Amiien Yaa Rabb. Terimakasih bapak ARahman.

ArahMan7
16th Dec 2:29 am (reply | report spam | delete)

Alhamdulillah,semuga doa Abah mendoakan keselamatan saya diperkenan Allah swt. Saya rasa tak perlu nak guna perkataan 'bombastik', asalkan paham apa yang maksudkan sudah memadai. Saya juga mendoakan semuga Abah sihat wa afiat,murah rezeki dan panjang umur melakukan ibadat serta menabur jasa baik Abah pada semua insan. Amiiin.

aa-eman
16th Dec 2:24 am

Iya pak ARahman, satu usaha yang bagus buat menambah selera blogging. Saya akan pelajari lebih lanjut. Buat sementara saya akan angkat di blog renungansekilas. Sambil mewngamati apa yang akan terjadi. Handicap saya, saya kurang kuasai English dengan baik dan benar. Meskipun beberapa teman telah lama encouraging untuk memulai. Saya turut mendoakan semoga bapak ARahman selalu sihat dan berjaya. Wassalam buat keluarga.
ArahMan7
16th Dec 2:12 am (reply | report spam | delete)

Waalaikumusalam wrt.wbt. Terima kerana Abah masih sudi menjengguk saya disini. Iya, saya sedikit sibuk. Jika Abah baca post terbaru saya di http: / / web-directory. blogspot. com/ Abah akan ketahui apa yang menyebabkan saya sibuk?

aa-eman
16th Dec 2:08 am

Assalamualaikum. Apa khabar bapak ARahman? Semoga sihat sejahtera sentosa bersama keluarga. Sudah rindu, lama kita tak sembang2, saling bertukar fikiran buat kesejahteraan bersama ummat. Wassalam.

Posting Komentar Di: RENUNGAN SEKILAS..
"Hidup jujur memang eman kok"
2 Komentar - Tampilkan Posting Asli
Tutup komentar

ArahMan7 berkata...
Ya, benar sekali Pak Eman. Hidup jujur memang eman kok. Terima kasih Pak Eman. Semuga pembaca dari Indonesia mengenali blog saya, Web Directory yang masih baru ni.
Salam perkenalan dari Kuala Kangsar, MALAYSIA.
2007 Oktober 30 22:03

emanrais berkata...
Wassalam. Baru sebulan saya putuskan hubungan kasih sayang buat menyelamatkan hidup seorang gadis dari karakter bohong. Sila lihat chronologic dari bloglink berjudul Sri, Desi, Des1, Cunanin, Pohaci dan Alifka. Tadinya saya percaya kebohongan bisa ditundukkan dengan rasa shabar, peduli, tulus, jujur dan kasih sayang. Tapi saya gagal. Kiranya saya harus banyak belajar dari saudara saya ini. Terimakasih.
2007 Oktober 30 22:30


aa-eman
30th Oct 8:16 am

Alhamdulillah. Terimakasih. Hangat sungguh sambutan tuan. Salam mesra dari Jakarta. Korespondensi ini saya simpan di http://emanrais.blogspot.com/

ArahMan7
30th Oct 8:13 am (reply | report spam | delete)

Waalaikumusalam wrt.wbt. Terima kasih Pak Eman. Saya ada tinggalkan komen diblog tersebut. Salam dari Kuala Kangsar, MALAYSIA.


aa-eman
30th Oct 7:39 am

Assalamualaikum. Salam kenal. Saya sudah baca 3 blogs intriguing buat para pemikir. Maaf saya telahpun kutip dari sidenote http://arahman7.blogspot.com/ tuan, lalu saya simpan di http://renungansekilas.blogspot.com/ dengan judul Hidup jujur memang eman kok. Insyallah, itulah karakter saya biar bisa hidup eman (enak nyaman).

2 comments:

ArahMan7 said...

Terima kasih Pak Enak Nyaman. Bagus sekali idea Abah ini. Secara tidak langsung merapatkan silaratulrahim antara kita.

Teruskan memblog Abah.

Salam dari Kuala Kangsar, MALAYSIA.

emanrais said...

Duhh pak Arahman ini rupanya akrab dengan istilah bahasa Indonesia ya. Saya senang sekali boleh mengenal bapak. Saya dipanggil Abah oleh Gaby cucu saya. Tapi blog ini saya sudah buat sejak 2003, persiapan buat jadi datuk. Blog ini buat kenangan akan teman2 saya, yang akrab lalu saya pindah ke http://leknan-adrian.blogspot. com/ Rasanya bapak juga sebentar lagi akan menjadi selebritis di blog itu. Jaga sihat kuat ceria ya pak. Wassalam buat keluarga saya di Kuala Kangsar.