Saturday, September 08, 2007

8 sep 2007 First Conference by YM

Tengku Adrian has joined the conference.

EMANRAIS TEA: offline
Tengku Adrian: aa kok pergi?
EMANRAIS TEA: Ada bos
Tengku Adrian: hidup mati hidup mati PC nya ya?
Tengku Adrian: yang lain mana?
Tengku Adrian:
EMANRAIS TEA: Jaringan kurang mulus, Tadi pagi Arina juga lapor hal yang sama
Tengku Adrian: ini program acara titian muhibah Malaysia dan Indonesia ya.?
marzelina ahmad marzuki has joined the conference.

Tengku Adrian: nah.. tu akak dah sampai
EMANRAIS TEA: Tinggal adik dompas aja nih yng belum masuk
marzelina ahmad marzuki: hai..
EMANRAIS TEA: Hai juga
Tengku Adrian: aa nanti.. hai juga kak.
EMANRAIS TEA: Sentimen luh sama guah ya
EMANRAIS TEA: Mentang2 ada cikgu
marzelina ahmad marzuki: adrian jemput pak dompas join, dia online sekarang.
Tengku Adrian: nanti tolong jelaskan pada saya tentang buah mahkota dewa ya. tu ada diblog saya
Tengku Adrian: oke kak.
dompasit has joined the conference.

EMANRAIS TEA: halo adik
dompasit has joined the conference.

Tengku Adrian: baru tiba dari malaka
dompasit: ya baru install ni
EMANRAIS TEA: Dah kumplit 3 aktor 1 aktris
Tengku Adrian: apa topik kali nie.??
marzelina ahmad marzuki: salam.... buat semua
dompasit: salam dr melaka
Tengku Adrian: akak nak kemana lagi?
EMANRAIS TEA: Semalem ada khbar dari Arina klo ada meeting. Betulkah?
Tengku Adrian: hang tuah dari malaka..
dompasit: hang jebat tengku!
EMANRAIS TEA: Klo aa mah musang berjanggut aja ya Ad
Tengku Adrian: hang out..?? tu aa!!
dompasit: macam mana pengerusi kita
Tengku Adrian: hahahahaaa...
EMANRAIS TEA: Huss, masa hang out sih? Curang luh
Tengku Adrian: hahhahaa...
Tengku Adrian: daripada musang bejanggut
marzelina ahmad marzuki: Tindakan seorang pencuci tandas memarahi seorang ibu kerana anaknya terbuang air kecil di tepi tandas, tak sempat masuk ke dalam bilik air. apa pandangan?
dompasit: ini hari ke1 kita buat confrence
EMANRAIS TEA: Gimana nih soal pengerusi itu?
Tengku Adrian: itu orang yang tak ikhlas dalam pekerjaannya
marzelina ahmad marzuki: Ibu tersebut dileterinya selama lebih kurang 2 minit dengan bahasa2 yang keji seperti, tak tahu jaga anak, bodoh.. kasi kotor ini tandas..
dompasit: namanya saja terkencing kan
dompasit: zaman nabi dulu baginda memaafkan org terkencing di masjid
EMANRAIS TEA: Itu baru aja air ya, dah dikejikan. Gimana klo minyak yang tumpah?
Tengku Adrian: namanya budak kecil manalah dia tau tapi tak patutlah pekerja itu tengking ibunya kerana itukan sudah menjadi tanggung jawabnya.
marzelina ahmad marzuki: Saya berada di situ ketika itu dan melihat kejadian tersebut, saya memegang bahu ibu yang terkejut dimarahi pencuci tandas yang agak berumur linkungan 40an.
dompasit: ngapain Aa masuk toilet perempuan!
Tengku Adrian: apalagi kalau bukannya aa nak ngompol??
Tengku Adrian: hahahhahha... kena deh...seranggg..!!
EMANRAIS TEA: Hehe, bukannya budak tuh kencing dekat tandas bukannya di kamar kecil?
marzelina ahmad marzuki: Saya menulis nama pencuci dan syarikat serta no telepon yang terdapat pada baju perkerja itu dan terus menelepon managernya.. betulkah tindakan saya tu..
Tengku Adrian: tandas itu kamar kecil aa..
dompasit: dekat artinya di
dompasit: dekat kuningan arti di kuningan
Tengku Adrian: tambah lagi perbendaharaan bahasa Melayu aa
EMANRAIS TEA: Oh, aa kira tandas itu baskom buat membasuh
dompasit: sundanya gimana ya ka diye
Tengku Adrian: kan betul bang dompas..bahasa gado-gado aa..hihihi..
EMANRAIS TEA: Iya ya. Kadieu tuh artinya kemari
dompasit: oh ya
marzelina ahmad marzuki: Saya kata, kenapa ibu tersebut dimarahi sedangkan yang salah adalah anak kecil itu?
EMANRAIS TEA: Tindakana Arina tuh sudah betul buat selesaikan masalah dengan bijak
dompasit: ka diteu ke sono?
Tengku Adrian: akak bagi tau saja nama pencuci tandas itu biar tau dia..jangan berbuat tidak baik sesama manusia
EMANRAIS TEA: ka ditu = ke sana
dompasit: oh gitu
Tengku Adrian: ada kursus bahasa sunda
EMANRAIS TEA: Barter bahasa yang baik lah itu
dompasit: ya kursus sunda Ad bisa batak?
EMANRAIS TEA: Makasih juga buat pengajaran apap Ad di mybloglog
marzelina ahmad marzuki: ketika itu anak saya bersama, dia menceritakan kejadian itu pada suami, suami agak marah kerana saya masuk campur. katakan jangan ambil peduli hal orang.
Tengku Adrian: bahasa batak?? bisa..
dompasit: horas bah
EMANRAIS TEA: Tu dia ho?
Tengku Adrian: Horasss..= salam sejahtera..
dompasit: nahadong hepeng aku
marzelina ahmad marzuki: Woi... tak ada siapapun nak respon ni...
Tengku Adrian: tu dia ho= nak pergi kemana..
Tengku Adrian: oiii... kakak..sorry..
Tengku Adrian: yayaya...terus gimana?
marzelina ahmad marzuki: akak tak faham ngomong apa kalian...
Tengku Adrian: kakak ku yang cantik marah tu..
dompasit: kursus sunda dan batak
EMANRAIS TEA: Iya apa yang dilakukan Arina itu amat bijak
Tengku Adrian: gara-gara aa dan bang dompas
EMANRAIS TEA: Enak aja, gw dong serius klo simak alkisah Arina
marzelina ahmad marzuki: oklah... akak tak nak ganggu kalian belajar bahasa...
Tengku Adrian: dah paham slanknya bahasa indonesia kakak ku...
dompasit: Bini gua lagi sakit ni, dia tak tau suaminya chatting, tak pernah chatting.
Tengku Adrian: cuba semaklah kakak ku bicara
dompasit: OK KAK
dompasit: (senyum)
EMANRAIS TEA: Trus gima Arina? Dah telepon manajer. Lalu...?
Tengku Adrian: nanti dia pergi ha...padan muka
Tengku Adrian: lalu..? itu artinya pergi tuh aa..
Tengku Adrian: habis tu?
EMANRAIS TEA: Doh maaf bukan begitu maksud aa. Lantas gimana tuh Arina?
Tengku Adrian: (tawalebar)
marzelina ahmad marzuki: Saya di marahi suami kerana masuk campur hal orang lain. Sedang sedihla ni...
Tengku Adrian: kan akak membela mereka?
dompasit: Kesian..Arina niatnya baik kan?
EMANRAIS TEA: Lho? Masuk campur urusan orang? Tapi kan kita tak boleh diam saja kalau ada kedholiman
marzelina ahmad marzuki: Perlukah kita jangan ambil tahu perkara yang berlaku di depan mata?
dompasit: Lihat suasananya dulu.
marzelina ahmad marzuki: suasana tadi macam mana?
Tengku Adrian: itu namanya menolong buaya yang ekornya terjepit... nak dibantu malah dia menggigit pulak
EMANRAIS TEA: Tapi kan Arina tidak memarahi orang itu. Tapi laporkan ke manmajernya. bagus kan?
Tengku Adrian: yah mungkin sahaja perlu masuk campur
dompasit: Gi naba tu anak buah Aa marah2 sdg cuci tandas
EMANRAIS TEA: Bah Ad, masuk terus campur ma mana pulak nih?
marzelina ahmad marzuki: Niat saya pertama, masalah tidak dapat diselesaikan dengan maki hamun dan marah, dua kita ada budi bahasa, ketika sebagai satu pengajaran kepada pekerja tersebut. tapi di marahi suami pula...sedihnya
Tengku Adrian: cuba pendapat aa gimana??
EMANRAIS TEA: Aa baiiknya gak masuk campur. Takut nanti Arina berdebat sama suami lah
Tengku Adrian: itulah dia seperti yang saya katakan tadi.. menolong buaya terjepit ekor
dompasit: Awas ini chatting kita akan dimasukkan ke blog Aa!
Tengku Adrian: buatlah..aa
EMANRAIS TEA: Tentunya dong. Kan disini juga mengandung pengajaran buat aa
EMANRAIS TEA: Lihat aja nanti di emanrais.blogspot.com
dompasit: (Tawa)
EMANRAIS TEA: Termasuk pengajaran dari Ad di mybloglog tadi
Tengku Adrian: (nyengir)
marzelina ahmad marzuki: (bingung)
Tengku Adrian: bingung kakaku
EMANRAIS TEA: Makanya jangan sembarang omonglah klo di depan Arina nih
Tengku Adrian: hahaha...
dompasit: Hari ipar=ipar saya dr singapore datang ke rumah.
Tengku Adrian: tuh aa yang sembarang ngomong
EMANRAIS TEA: Atau gimana. Apa Arina kawatir dibaca suami?
marzelina ahmad marzuki: kenapa kita tidak boleh masuk campur dalam situasi yang memerlukan bantuan kita?
Tengku Adrian: bawa jalan jalan ke medan bang
EMANRAIS TEA: Aa sokong sikap Arina
dompasit: promosi
Tengku Adrian: pada masa itu ibu si anak sangat memerlukan campur tangan orang lain..pasti!
EMANRAIS TEA: Aa juga akan lakukan hal yang sama
Tengku Adrian: iyalah bang!
marzelina ahmad marzuki: Saya memang ada cadang nak ke Medan..jom pi medan ramai2..
Tengku Adrian: jom! jangan ajak aa
Tengku Adrian: nanti habis kopi kita
EMANRAIS TEA: Dicaci maki karena sebagai orang gajian? Bah.
marzelina ahmad marzuki: Medan apa yang menariknya? jika ke medan Adrian kena sediakan rumah untuk kita. boleh?
EMANRAIS TEA: Hehe, aa dah bikin 3 tumbler kopi tuh
dompasit: rumah adrian besar di medan namanya hotel...
EMANRAIS TEA: Klo jimat kost itu apa Arina?
dompasit: Ipar saya dari Riau juga datang malam ini tapi nginap di hotel
marzelina ahmad marzuki: kasi diskaun la....
EMANRAIS TEA: Kasih diskaun buat aa? Atau buat ipar dik dompas?
marzelina ahmad marzuki: Aa faham tak ...apa saya cakap..ni..
EMANRAIS TEA: Aa lagi belajar coba fahami. Go on lah
marzelina ahmad marzuki: aa percaya sama hantu?
EMANRAIS TEA: Nanti2 aa juga tentu faham lah
marzelina ahmad marzuki: di kampung saya diserang hantu baru2 ini..
EMANRAIS TEA: Iya ceritera Arina di kampong kepada Ariffaizal ya. Aa tak percaya karena tk pernah lihat buktinya
dompasit: saya baca di warung kopi
EMANRAIS TEA: Klo sama jin, syiathan aa percaya meski dogma
marzelina ahmad marzuki: saya tak percaya, pada saya itu hanya ilusi atau telahan termakbul sendiri,
dompasit: siapa yg bisa pakai voice
EMANRAIS TEA: aa gk punya mic yang okeh. Semua defect tuh
EMANRAIS TEA: Nah betul tuh Arina. Aa sokong
marzelina ahmad marzuki: saya dengar suara pak dompos.
EMANRAIS TEA: Aa pernah tidur di pekuburan, atau melalui kuburan. Tapi tak pernah lihat yang aneh2
EMANRAIS TEA: Malam Kamis kemarin dulu aa malahan jadi hantu bagi teman wanita aa
marzelina ahmad marzuki: Pakai voice la aa dan adrian.
EMANRAIS TEA: Jadi hantu itu ilusi kita di kepala kita atau dari kita di kepala orang lain.
EMANRAIS TEA: Tapi aa masih trial en error nih.
dompasit: saya dengar juga suara arina
marzelina ahmad marzuki: saya sudah boleh bercakap dengan pak dompas online guna voice
dompasit: ya semua pakai voice ramai jadinya
marzelina ahmad marzuki: kenapa yang lain tak boleh guna vioce ke?
dompasit: suara aa tak dengar
Tengku Adrian: maaf tadi ada gangguan sedikit.. saya belum boleh guna vois tak ada mikrophone besok beli ah
Tengku Adrian: oi.. cakap berdua je nie..?
EMANRAIS TEA: A dengar adik dompasit dan arina
Tengku Adrian: nasin orang miskin macam saya nie..???
Tengku Adrian: nasib..nasib..!!
Tengku Adrian: dah ditinggal lak.?
dompasit: suara aa timbul tenggelam
Tengku Adrian: asdf
Tengku Adrian: asdf
Tengku Adrian: sadfasdf
Tengku Adrian: asdf
Tengku Adrian: sadf
EMANRAIS TEA: Gak miskin cuma mic gak jalan lah
Tengku Adrian: memang aa suka timbul tenggelam
marzelina ahmad marzuki: adrian janganlah marah, mic kan murah aje..
EMANRAIS TEA: memangnya aa buaya apa?
EMANRAIS TEA: ekor buaya yang suka timbul tenggelam
dompasit: ya belilah mic tu
marzelina ahmad marzuki: esok kita ngomong dengan mic jika adrian sudah beli ok.
Tengku Adrian: besok adrian beli mic sebesa KL Tower
EMANRAIS TEA: bisa dengar suara aa tak?
marzelina ahmad marzuki: bisa tadi jelas sangat.
Tengku Adrian: ok kak.. biar aa tidak sombong dengan adrian.. buaya kuningan, kalau saya buaya deli.!
dompasit: mana suara aa
dompasit: mic jkt gimana
Tengku Adrian: komputer aa banyak virus
dompasit: ya tuh
EMANRAIS TEA: Bukan virus2 lagi tapi dah kutu
marzelina ahmad marzuki: ok adrian, medan tempat apa yang cantik?
EMANRAIS TEA: kutu loncat
Tengku Adrian: mic aa tertutup janggut putihnya aa..jadi suara tak jelas
EMANRAIS TEA: gak pake janggut, nanti aa pindah pc dengan webcam
marzelina ahmad marzuki: oklah kita chat tak payah guna voice, kesian adrian.
dompasit: ok
EMANRAIS TEA: iya tuh nanti ad nangis pulak
Tengku Adrian: di Medan bandarnya biasa saja so kita kena ke Lake Toba lah kak tu tempat best punya. kalau bandar medan ya.. macam Penang je. cuma makanan banyak sedap lah kak. dan harganyapun murah.
EMANRAIS TEA: kita chat tulis aja dah
marzelina ahmad marzuki: Medan tempat apa yang menarik ? saya kepinggan nak ke sana?
Tengku Adrian: oi... aa dah mulai mengejek saya ya.. awas..! besok saya beli mic tau??
EMANRAIS TEA: Daripada ke Medan baiklah ke Jakarta, kan ada aa yng chantek
Tengku Adrian: janggut putih.
marzelina ahmad marzuki: Jom, kita buat rombongan ramai2 ke sana dengan pak dompas, ludba dan lain2. jika ikut rombongan pastinya murah kan.
EMANRAIS TEA: Hehe, sayang webcam lagi dipake orang
Tengku Adrian: jangan bawa aa
EMANRAIS TEA: Aa dah tak pake jenggot lah coz gaby marah
Tengku Adrian: kenapa kalau ada webcam???
marzelina ahmad marzuki: Kenapa, kesian aa...
dompasit: Mari kita buat tour ke Medan Arina, cara kekawan
EMANRAIS TEA: bisa lihat wajah hensom aa
Tengku Adrian: kita karaoke?? abang janggut pasti senang tu.. dangduttt..
dompasit: mcm mana meeting kita @warungkopi
marzelina ahmad marzuki: Boleh aje, yang penting kita tahu berapa bajetnya? berapa hari dan tempat lawatan yang menarik boleh dilawati.
EMANRAIS TEA: tau tuh ad provokator lah
dompasit: minta quotation Adrian dulu
Tengku Adrian: warung kopi tetap jalan lah bang..nanti saya buat badjet nya kak pasti murah dan menarik..
Tengku Adrian: boleh..
Tengku Adrian: nanti saya kirim via email masing-masing.
marzelina ahmad marzuki: Pembantu saya kata, naik fery dari Klang lagi murah bajetnya, katanya pergi belik RM200.00.
dompasit: Seperi yg saya beritahu bbrp hari yg lalu, saya nak bawa dosen2 (pensyarah) di Melaka ni ke Medan
marzelina ahmad marzuki: Di sana nanti urusan pelancongan kita serahkan sama adrian.
Tengku Adrian: tapi kalau dari Klang ferry berlabuh di Tanjung Balai ..nah dari Tanjung Balai ke Medan jauh sangat. badan penatlah kak.
dompasit: air asia juga murah
Tengku Adrian: ya bangus naik air asia.. best!
dompasit: arina brp org anak
dompasit: suami kerja kat mana?
marzelina ahmad marzuki: saya ada 5 orang anak? yang sulung akan ambil PMR tahun ni.
Tengku Adrian: kita menginap di hotel yang murah je.. yang penting seronoknya jalan2 kan?
dompasit: Alhamdulillah ramai umat muhammad
marzelina ahmad marzuki: Suami saya Ketua Penolong Pengarah di Lembaga Peperiksaan Malaysia.
Tengku Adrian: saya 3 orang anak..
dompasit: ya asal ada wcnya
Tengku Adrian: hahaha..
dompasit: Ad sama dg saya ada 3 org anak
EMANRAIS TEA: Kok wc sih. Pake kantung plastik aja
marzelina ahmad marzuki: Suami agak serius orangnya, terbawa2 sifat pemimpinnya sampai ke rumah, susah nak buat joke..
Tengku Adrian: yang sulung dah umur 13 tahun tarikh 7hb september kemarin
dompasit: Salam kat suami, betul ker soalan upsr bocor?
Tengku Adrian: aa cucunya banyak..
EMANRAIS TEA: Aa lagi tunggu tokek. Ikut...jangan...turut...tak...kangen sama amel tapi takut ad
dompasit: Anak saya 25, 23 dan 14 tahun
EMANRAIS TEA: Huis, baru Gaby kok
Tengku Adrian: tapi abang dompas ganteng dan nampak muda
dompasit: Aa berapa cucunya?
EMANRAIS TEA: satu Ndan
dompasit: thanks atas pujiannya.
Tengku Adrian: saya pengen nanti supaya tetap muda seperti bang dompas
EMANRAIS TEA: Gantengnya kayak aa waku muda khan?
dompasit: baru satu ya
EMANRAIS TEA: Iya baru Gaby
Tengku Adrian: hahahahaha....
dompasit: sama keturunan kali sama aa
marzelina ahmad marzuki: Bukan bocor kes penganiayaan saja cari publisiti murahan, nak kena saman tu.
EMANRAIS TEA: Waktu muda aa kayak patung Gajah Mada di Mabak Kebayoran
dompasit: biar nampak tua hati tetap muda gitu
dompasit: Hebat tu gajah mada
EMANRAIS TEA: Iya betul. Yang penting sumangad remaja meski gigi remako
Tengku Adrian: rupanya di Malaysia ada juga kes bocor soalan ya? ingatkan di Indonesia saja yang ada macam tu.
marzelina ahmad marzuki: Seperti kes Ibubapa yang buat laporan palsu untuk guru, kes guru dera pelajar, ada 4 kes yang mana nutup nak saman ibubapa.
dompasit: Oh gitu, biasalah orang nak cari kesalahan org lain agaknya Arina
marzelina ahmad marzuki: Bila di soal siasat, soalan tersebut diphotostat oleh pihak yang tak bertanggungjawab selepas peperiksaan dan diubahsuai, kemudian didakwa soalan bocor.
EMANRAIS TEA: aa dah mulai nulis pakai bahasa Melayu. Ok gak tuh?
dompasit: Sekarang ni org dah manjakan anak shg tak boleh dipukul
Tengku Adrian: saya nak buat roti canai dulu ah..buat makan petang ni.. dah nak tebar lah ni.!
dompasit: Roti telur satu!
EMANRAIS TEA: di jakarta namanya roti cane tuh
Tengku Adrian: boleh.. siapa lagi?
EMANRAIS TEA: Kopi sepinggan buat aa aja ya
marzelina ahmad marzuki: ok..saya nak solat dulu, di indonesia sekarang jam berapa?
Tengku Adrian: mana ada kopi sepinggan aa??? HuUaaaahahahhahaa....!!
EMANRAIS TEA: Teh hangat kental manis buat Arina
Tengku Adrian: jam3:45
dompasit: biasalah lidah jawa tapi jadi tape, canai jadi cane, satai jadi sate, gitu aa
EMANRAIS TEA: Iya kopi secangkir dibawanya diatas pinggan
Tengku Adrian: malu dia tuh...
dompasit: teh tarik satu
EMANRAIS TEA: yoi adik
Tengku Adrian: suruh aa yang buat
marzelina ahmad marzuki: Di sini sudah jam 4.45petang, sudah masuk asar. ok wasalam.......................
EMANRAIS TEA: asal buat Arina aa siap buat tapi nanti ad yang basuh cawan ya
Tengku Adrian: ya..waalaikum salam.
dompasit: ya ya mau asar juga ni
dompasit: Ad tak balik rumah
marzelina ahmad marzuki has left the conference.

EMANRAIS TEA: Iya makasih wassalam
Tengku Adrian: oke lah sayapun dah nak balik ofis ni..
dompasit: wassalam
Tengku Adrian: ASSALAMU'ALAIKUM SEMUA..!!
Tengku Adrian has left the conference.

EMANRAIS TEA: Di KL 16.45 di Jkt 15.45
dompasit has left the conference.

EMANRAIS TEA: Waalaikumsalaam

No comments: